Preventief spreekuur

Klanten die een contract met ons hebben (gecertificeerde arbodienst) kunnen gebruik maken van het preventieve spreekuur, ook wel arbeidsomstandighedenspreekuur. Medewerkers kunnen hier gebruik van maken als zij vragen hebben over hun gezondheid in relatie tot het werk, werkomstandigheden of om (dreigend) verzuim te voorkomen. Het preventief spreekuur is nadrukkelijk niet bedoeld voor de behandeling van medische, niet-werkgerelateerde klachten. Daarvoor moet je bij de eigen huisarts of medisch specialist zijn.

Het open spreekuur vraag je aan door te bellen met de casemanager.

Goed om te weten: het bezoek aan het preventief spreekuur is en blijft anoniem. De werkgever wordt hierover niet geïnformeerd. Gegevens worden vertrouwelijk behandeld en er worden geen mededelingen (zonder toestemming van de werknemer) gedaan over wat tijdens het preventief spreekuur ter sprake komt. Gegevens worden vastgelegd in het medisch dossier bij de bedrijfsarts en vallen onder het medisch geheim.

Weet je niet wie je casemanager is bel dan: 085-1304294.

De dienstverlening

Is gericht op een positief persoonlijke benadering. Transparant, open en direct. Gericht op het gegeven dat jij je nu bewust bent van de mogelijkheden om anders met je uitval om te gaan. Zodat je gaat werken aan je eigen (werk)geluk.

De klant

Onze klanten kiezen voor positiviteit. Ze kiezen voor anders. De klanten realiseren zich dat mensen het verschil maken. Dat de betekenis van werk voor mensen een direct positief effect heeft op het functioneren van de organisatie. In al haar facetten.

De intentie

Meer werkgeluk, gezondheid, energie, professionaliteit en vertrouwen. Als aansluiting daarop kunnen mensen werkelijk zélf de keuze maken om nu optimistisch naar het leven te kijken. Misschien niet de hele week, misschien niet de hele dag, waar wel nu!

Interesse?

Neem contact met ons op!